A Silver Arrow Team a Budapest-Bamako rallyn

2013.11.05 19:06

A szervezők szerint November elején már majd’ minden hely betelt a 3 kategóriában. Az indulók egyike a Silver Arrow Team.

A Silver Arrow Team kéttagú, a csapatot Bodnár István és Király Attila alkotja.

Bodnár István 41 éves, külföldre szakadt hazánkfia,  Norvégiában  él és dolgozik. Király Attila 28 éves, 7 éve Írországban  egy nagy áruházlánc alkalmazottjaként keresi kenyerét. A két magyar egy  baráti összejövetelen döntötte el, hogy valóra váltják álmukat, s elindulnak a Budapest-Bamakó rallyn,  így 2014. január 24-én ők is útrakelnek. Harmadik útitársuk a  Silver Arrow névre keresztelt, nem éppen fiatal, ír születésű  Seat Inca, amely  már szinte egész Európát  bejárta.

 

A Silver Arrow Team az amatőrök között indul. Ebben kategóriában nincs pénzdíj, nincs verseny és nincsenek különleges feladatok. De épp elég két hét alatt megtenni a mintegy 9000 km-es távot, ami 400-600 km-t jelent naponta, s az út első napjait leszámítva bizony nem autópályán, sőt még csak nem is kövezett, vagy aszfalt úton!  Akik ebben a kategóriában indulnak, azok az élményért autóznak, a soha nem tapasztalt körülményekért, a helyi lakossággal történő találkozókért, a buliért, s nem utolsó sorban azért, hogy az otthonról hozott adományokat a kiválasztott kórháznak, vagy falu fiatalságának átadják, hogy így is könnyítsék némiképp az ottaniak életét.  Az előző években az ajándékok között elsősorban egészségügyi és iskolai eszközök voltak, de a résztvevők ajándékoztak mentőautókat, inkubátorokat kórházaknak  számítógépeket iskoláknak, vagy éppen pénzadományokat iskolák  befejezésére.

 

A Silver Arrow Team támogatókat keres

A csapat tagjai saját maguk is évek óta gyűjtenek a nagy útra, de az egyértelmű, hogy csak támogatók segítségével  tudják megvalósítani céljukat. A segítség  természetesen lehet anyagi hozzájárulás, hiszen az autó felkészítése és maga az út  komoly erőfeszítést követel, de szívesen vennének kisebb ajándékokat, mint pl. tollakat, ceruzákat, füzeteket, hátizsákokat, sporteszközöket, cipőket, labdákat, játékokat, ruhákat. Olyan cikkeket keresnek, amelyek feltétlen haszonnal bírnak az afrikai gyerekek számára. A szervezők garantálják, hogy az adományok  biztosan oda érkezzenek ahova azokat szánták. (Számos, az adományok fogadtatásáról készített  videó is megtalálható a rally  honlapján.)

Amit a támogatásért a Silver Arrow Team nyújtani tud:

. matrica elhelyezése az autón,

. egy-egy cég saját ajándékának célbajuttatása, s arról videofelvétel készítése;

. az egész út dokumentálása, arról film készítése, amelyet a Támogató saját céljaira használhat fel.

A Budapest-Bamako ralliról 2014-ben a Discovery Channel is filmet forgat, és  már több ország tv-társaságai is jelezték, hogy a csapatokkal tartanak. Mindennek köszönhetően nő az út népszerűsége és a tematikus tv-csatorna jóvoltából a Támogatók is viszont láthatják saját nevüket, adományaik átadását és azok fogadtatását.

Szeretnénk, ha az autoblog minél több olvasója döntene úgy, hogy lehetőségeihez képest segítő kezet nyújt a csapatnak!

Kérjük az autoblog olvasóit, hogy  ötleteikkel, konkrét javaslataikkal a következő elérhetőségeken keressék a csapat tagjait, akik készséggel állnak  rendelkezésükre!

Bodnár István, tel.: +4796979405, e-mail: szajbergyerek06@freemail.hu

Király Attila, tel.: +353870641534,  e-mail: atee46@gmail.com  , vagy

továbbra is weboldalunkon, a: https://silverarrow5.webnode.hu/.

© 2013 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode